logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Köszöntő

 • 2015. október 30. péntek, 12:44:26 Fenyvesi Zoltán

  Szeretettel köszöntök minden kedves érdeklődőt iskolánk honlapján. Külön köszönöm megtisztelő figyelmüket, amit szülőként vagy diákkánt tanúsítanak intézményünk, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola iránt.

  A megtiszteltetés mellett nagy kihívás és kemény próbatétel számomra, hogy a Thuri igazgatója lehetek, hiszen egy nagy múltú, jelentős hagyományokkal rendelkező, elismert gimnáziumot és zeneiskolát irányíthatok. De bizakodva és optimistán tekintek előre, mert magam mellett tudok egy sokoldalúan képzett, az újra nyitott, kreatív tantestületet és gyermekközpontú pedagógusokat, akik felelősségteljes, szorgalmas munkájukkal eddig is bizonyították, hogy a Thuriból kibocsátott diákok az itt szerzett tudás birtokában jól megállják a helyüket az élet különböző területein.

  Az elmúlt évtizedekben elődeim, kollégáim sokat dolgoztak azért, hogy áldozatos munkájukkal elismerést vívjanak ki városunkban, a térségben és a megyében egyaránt. Örülök, hogy több ezer szülő a Thuriban folyó színvonalas és értéket adó munkában látta és látja biztosítékát gyermeke fejlődésének, bíztak és bíznak az itt dolgozó pedagógusközösség önzetlenségében és szakértelmében. „Múltunk kötelez a méltó folytatásra” – írja Teleki Pál. Számomra a múlt méltó folytatását azok a végzett diákok jelentik, akik jól képzett orvosként, tanárként, mérnökként, szakemberként, vagy sikeres vállalkozóként megállják a helyüket az életben. Az ő helytállásuk és sikerük eredménye a mi munkánk mércéje. Egy iskola akkor válik értékessé, ha elismert múltja mellett halad a korral, képes megújulni, felismeri az új idők új dalait. Iskolánk mindig megújuló és sokszínű tevékenységével tud megfelelni a XXI. század által támasztott követelményeknek.

  Optimizmussal, a jövőbe vetett hittel és szeretettel hívok meg minden kedves látogatót, hogy böngéssze honlapunkat, tegyen egy virtuális sétát otthonunkban, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.  Fenyvesi Zoltán
  intézményvezető

Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzékek

Projektcímek 2019/20

Esemény­naptár

VAKÁCIÓ!
 2020. június 16. - augusztus 31.