logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Díjat nyertünk a „Legyen más a szenvedélyed” alkotói pályázaton!

 • 2015. március 30. hétfő, 0:00:00 Hufnágel Erika

  A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet és a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda a TÁMOP 5.2.9 – „Legyen más a szenvedélyed!” európai uniós finanszírozású kiemelt projekt keretében hirdette meg azt az országos alkotói pályázatot fiatalok számára, melyre plakátokkal és képregényekkel lehetett pályázni.
  A megadott cím alapján olyan pályaműveket vártak a szervezők, amelyek a szabadidő hasznos eltöltésére buzdítanak a káros szenvedélyek kipróbálása helyett és felhívják a figyelmet a drog, az alkoholfogyasztás vagy a cigarettázás sokszor tragikus kimenetelű veszélyeire, illetve a játékszenvedély, az internetfüggőség személyiséget átformáló hatásaira.
  Iskolánkból VIRÁG REBEKA 12.B és NAGY NIKOLETT 13.C osztályos tanulóink készítettek alkotásokat e témában.
  VIRÁG REBEKA plakátja a középiskolások egyéni kategóriájában III. helyezést ért el! A díjátadó és a beérkezett alkotásokból álló kiállítás megnyitója 2015. március 13-án pénteken volt az NCSSZI budapesti épületében.
  Fogarasy Gabriella projektmenedzser és Preszl Éva pályázatot koordináló szakértő is méltatta a beérkezett alkotásokat.
  Elmondásuk szerint a zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, mert sok kiváló alkotás született, a korosztály sokszor megdöbbentő lényeglátással ábrázolta az őket érintő problémakört! Legfőképpen a megoldásközpontú munkákat jutalmazták. Az értékelésnél szerepet játszottak a rajzi (technika és képi világ, újszerű technikák alkalmazása, eredetiség, hatás-gyakorlás) és a szakmai szempontok is. (Pl. minél szélesebb társadalmi réteg számára érthető információval bír- e az alkotás.)
  A diákok nagyon jól látják és láttatják azt, hogy a káros szenvedélyektől függő emberek nem élik át a saját életüket, nincsenek jelen a saját életükben.
  A remek alkotások között természetesen mindkét diákunk munkája kiállításra került. A díjak átadása és a pályaművek értékelése mellett Saadi Imene középiskolás diáklány hangulatos ének előadásában és egy kis állófogadásban is részesültünk.
  A tantestület nevében is gratulálok diákjainknak!

  Hufnágel Erika
  tanárnő


  dij emleklap (pdf - 39,1KiB)
  dij oklevel (pdf - 44,1KiB)

Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár