logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Nemzetközi énekversenyen ezüstérmes lett iskolánk tanulója

 • 2017. október 13. péntek, 0:00:00 rendszergazda

  Rangos nemzetközi énekversenyen ért el dobogós helyezést iskolánk tanulója, Terényi Zalán Márk.  A tanuló beszámolója a versenyről:

  2017. augusztus 25-én énektanárnőm Völler Adél ajánlására rész vettem Siófokon a Palace Dance Clubban megrendezett Aranyhíd nemzetközi énekversenyen és fesztiválon.

  A versenyen musical és könnyűzene kategóriában, valamint négy korcsoportban lehetett indulni. A nemzetközi (szerb, szlovén, magyar és olasz) zsűri nem kategóriánként, hanem korcsoportonként díjazta az énekeseket.

  A 2 napig tartó versenyen 120-an indultak, mi a veszprémi Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad énekesei közül 23-an. A 14-18 éves korcsoportban a megtiszteltető második helyezést értem el. Az eredményhirdetés - Gála helyszínén részt vettek más országok zenei képviselői, producerei, ahol a nyerteseknek el kellett énekelniük versenyszámukat, többek közt nekem is. Ekkor meghívást kaptam egy a jövő nyáron Romániában megrendezésre kerülő fesztiválra illetve versenyre. 8 éve tanulok magánéneket, koreográfiát, színpadi mozgást. Évente a felkéréseken túl 2 nagy előadásunk van a veszprémi zeneiskolában vagy a Petőfi színházban.

  Miközben énekelek, megszűnik számomra a külvilág, leginkább a könnyűzenét, a lazább rockot szeretem. Álmom, hogy egyszer egy zenekar-banda tagjaként járhassam az országot és elismert énekes legyek.

  /Terényi Zalán Márk, 10.B/


  A versenydal linkje

Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár