logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Ilyenek voltunk…

 • 2015. május 15. péntek, 0:00:00 Hufnágel Erika

  ...címmel nyílt kiállítás iskolánkban az emelt szintű rajz és vizuális kultúra képzésben részesülő tanulóink munkáiból 2015. április 21-én.

  A tárlatot Fenyvesi Zoltán, intézményünk igazgatója köszöntötte, majd Nikolausz Krisztián grafikus nyitotta meg, aki, gimnáziumunk egykori diákjaként elevenítette fel régi emlékeit.
  A megnyitón gitárjátékával közreműködött Tóth Enikő 10.B osztályos tanulónk.

  Kiállításra kerültek a 9-10-11. évfolyamos diákjaink ebben a tanévben készített alkotásai és ízelítőt kaphattak az érdeklődők a végzős tanulóink rajz és vizuális kultúra érettségijükre összeállított portfoliójából.

  A munkák között láthatunk ceruzával és szénnel készült tanulmányrajzokat, csendéleteket, koponyarajzokat, portrékat, tárgytervezési feladatokat, illetve az I-II. féléves projektfeladatok megoldásaira is néhány példát. Az I. félévben az ÉVSZAKOK témakörét, II. félévben pedig a FÉNY témakörét dolgozták fel a diákok.

  Tárlatunk célja, hogy azok a tanulóink, akik a rajz és vizuális kultúra tantárgyat emelt óraszámban tanulják, bemutathassák alkotó tevékenységüket, tehetségüket és közelebb hozzák a képzőművészet szeretetét és befogadását diáktársaik és minden érdeklődő számára.

  Hufnágel Erika
  (vizuális kultúra tanár)


Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár