logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Pályaválasztási tanár-diák-szülő találkozó

 • 2019. február 12. kedd, 11:00:00 Bakonyi Borbála

  Pályaválasztási tanár-diák-szülő találkozót tartottunk 2019. január 29-én 16.30-tól a gimnázium ebédlőjében. A program a „Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” elnevezésű EFOP-3.2.5-17 pályázatunknak volt köszönhető. A rendezvény célja a tanulók segítése a helyes pályairány megtalálásában és a két utolsó év emelt óraszámú csoportjának kiválasztásában. A találkozón a 10.A osztályunk tanulói vettek részt szüleikkel, négy meghívott volt Thuris diák, továbbá az osztályfőnök és további öt pedagógus. A program első részében Rémai Martin, Szonda Márton, Ékes Zsuzsanna és Vázsonyi Máté mutatkoztak be vendégeinknek és mutatták be röviden felsőoktatási intézményüket és tanulmányaikat.
  Ezt követően a résztvevők ismertetőt hallottak az emelt óraszámú csoportokról, az érettségi és a felvételi eljárás rendjéről, illetve a pontszámok számításáról.
  A program harmadik részében került sor a játékos önismereti feladatok megoldására, amelyeket Molnár Adrienn, Radnai István és Szondáné Kovács-Molnár Márta állítottak össze. A kollégák a pályázat keretében kapott #felvételi felsőoktatásról mindenkinek című kiadványt népszerűsítették a feladatokkal.

  Bakonyi Borbála
  szervező


Hivatalos közlemények

Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár