logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Sakk Diákolimpián jártunk

 • 2017. február 28. kedd, 17:30:00 rendszergazda

  Iskolánk diákjai egyéni megmérettetésen vettek részt az ajkai Sakk Diákolimpia megyei döntőjén. Az eseményről Szabó Zoltán sakkedző számol be.

  Arany és bronz a megyei egyéni sakk Diákolimpia döntőn

  2017. február 25-én került megrendezésre Ajkán a megyei egyéni sakk Diákolimpia döntője. A kiírás értelmében összesen 6 korcsoportban versenyeztek a tanulók, külön kategóriában a lányok és a fiúk, illetve a sakk Élő-pontszámmal rendelkezők és az Élő-pontszám nélküliek. A verseny színvonalát jól jelzi, hogy a nevezettek száma meghaladta a 100 főt.
  A Thuri György Gimnáziumot Kovács Bence 9. osztályos, Szabó Amanda 10.A osztályos és Térmeg Olívia 11/C osztályos tanulók képviselték. Bence az értékszámos fiúk 5. korcsoportjában versenyzett, ahova 4-en neveztek, Amanda és Olívia pedig az értékszám nélküli lányok 6. korcsoportjában versenyzett, ahova 3-an neveztek. Mindkét korcsoportban 3 fordulós körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a versenyt. A játékidő 25-25 perc volt, azaz egy parti akár 50 percig is tarthatott. Holtversenyes helyezések esetén különböző mezőnyérték mutatók alapján került kihirdetésre a végeredmény.
  A körülbelül 3 órás versenyen összességében Bence az aktív, komoly eredményekkel rendelkező versenysakkozók ellen 1 pontot szerzett, ami a rosszabb mezőnyérték mutatójának köszönhetően a 4. helyhez volt elég.
  A lányoknál Olívia 0,5 ponttal összességében a 3. helyen zárt, Amanda pedig veretlenül 1,5 pontot gyűjtve az 1. helyen végzett. Mindhármójuk teljesítménye megsüvegelendő, végig maximálisan koncentrálva versenyeztek.
  A versenykiírás értelmében Szabó Amanda a megyei bajnoki címének köszönhetően továbbjutott az április 12-14. között Miskolcon megrendezésre kerülő országos egyéni sakk Diákolimpia döntőre.

  Kelt: Várpalota, 2017. február 27.

  Szabó Zoltán
  Péti MTE Sakk Szakosztály


  A TANULÓKNAK SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK!!!Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár