logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Pénz 7

 • 2017. április 5. szerda, 17:00:00 Hajduné Tránszky Zita

  Iskolánkban a 9/ny, a 9/b és a 9/a osztály tanulói részt vettek az EMMI által meghirdetett Pénz7 témahéten 2017. március 6. és március 10. között. A programhoz - amelynek célja volt, hogy felhívja a figyelmet a pénzzel való tudatos gazdálkodásra - 30 európai ország több száz iskolája csatlakozott. Diákjaink elsősorban osztályfőnöki és természettudományos órák keretein belül foglalkoztak pénzkezeléssel és sajátítottak el mindennapi életben használható ismereteket.

  Osztályfőnöki órán a tanulók családi költségvetést készítettek és beszéltek a bankkártya – használat előnyeiről. Matematika órán kamatos kamatot számoltak. Biológia illetve földrajz órán szó volt az egyes védett és fokozottan védett fajok természetvédelmi értékeiről, a környezetvédelmi termékdíjakról és a környezetkárosításért járó büntetésekről. Fizika órán a bankkártyák integrált áramkörei és a mágnes csík, valamint a bankjegyek védelmének „fizikáját” dolgozták fel tanulók kiselőadás formájában.

  A programsorozat zárásaként, a témahéten elsajátított ismeretek felhasználásával a diákok projektet készítenek az általuk választott tantárgyhoz és feladattípushoz kapcsolódóan. Ezen projekteket a szaktanárok értékelik.

  Hajduné Tránszky Zita
  koordinátor tanárHivatalos közlemények

Beiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár