logo címer

Thuri György Gimnázium

és Alapfokú Művészeti Iskola
Üdvözöljük iskolánk honlapján!

Angol és német nyelvi kultúrdélután

 • 2018. április 11. szerda, 16:00:00 Bakonyi Borbála

  Hagyományainknak megfelelően idén tavasszal is összemérték tudásukat iskolánk csapatai angol és német nyelvből. A versenyre való készülés már korábban elkezdődött, hiszen a csapattagoknak tájékozódniuk kellett a célnyelvi országok kultúrájáról, zenéjéről és szokásairól, hogy sikerrel tudják megoldani a feladatokat. Az elméleti tudás összegyűjtése mellett egy autentikus süteményt is készítettek, amelyhez megadták az eredeti nyelvű receptet. A sütikészítős versenyben néhányan egyénileg mérettették meg magukat. A végzősök nem alkottak külön csapatokat, ők – az esélyegyenlőség jegyében – az alsóbb évfolyamosokat segítették.
  A feladatok során a tanulók híres épületeket raktak ki puzzle elemekből, amelyeket fel is kellett ismerniük; kvízkérdésekre4 válaszoltak; tolmácsoltak angolról németre; karaokeztak angol és német nyelvű dalokkal.

  A legeredményesebb egyéni sütikészítők és a csapatok jutalmat kaptak. A dobogós csapatok: 1. helyezett: 10.A, 2. helyezett: 9/Ny és 3. helyezett: 9.B osztály. A játékos verseny idén is sok diákot motivált, hogy valamilyen formában az idegen nyelvekkel foglalkozzon.

  Bakonyi Borbála
  német tanárBeiratkozás

Felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék

Projektcímek 2021/22

Esemény­naptár